Construire saună umedă

construire-sauna-umeda

Cunoscută în lumea întreagă drept Hammam sau baie turcească, sauna umedă se realizează în încăperi bine hidroizolate, cu o temperatură interioară cuprinsă între 40ᵒ şi 50ᵒ şi umiditate crescută, până spre 100%.

Materialele de construcţie sunt bine alese, de cele mai multe ori pereţii find placaţi cu faianţă, iar podeaua cu gresie neporoasă. Tavanul este construit cu o uşoară boltire – toate acestea pentru a facilita evacuarea condensului spre sistemul de scurgere, pentru a nu afecta cura benefică. Sauna umedă presupune băi de aburi, pentru acestea fiind instalat un generator de abur în imediata vecinătate a încăperii.

Sauna umedă, spre deosebire de cea uscată, face obligatoriu parte dintr-o clădire, datorită necesităţilor de construire şi izolare. Este nevoie de prezenţa unui instalator iscusit, dar şi de ochiul atent al unui designer, saunele umede fiind oaze de relaxare şi terapie pentru oameni. Efectele binefăcătoare sunt accentuate cu ajutorul cromoterapiei, prin efecte decorative şi cromatice atent realizate, cu ajutorul meloterapiei, pentru relaxare şi armonie, dar şi a aromaterapiei, pentru dirijarea emoţiilor, percepţiilor şi reacţiilor.

Beneficiile saunei umede:

  • Binecunoscute pentru efectele asupra sistemului cardiac, băile de abur accelerează circulaţia sângelui, fiind ideale pentru persoanele ce se confruntă cu mâini şi picioare reci.
  • Datorită combinaţiei perfecte între temperatură şi umiditate, băile de abur folosesc drept cură pentru răceală şi nas înfundat, relaxează muşchii şi ajută oamenilor cu probleme de insomnie, oferind un somn adânc şi odihnitor atunci când sunt urmate cu regularitate.
  • Mai mult, o saună umedă este locul ideal pentru persoanele cu probleme respiratorii, atenuând congestia, reducând secreţiile de mucus şi reducând respiraţia spasmodică, fiind indicată persoanelor cu astm.
  • Urmate cu regularitate, băile de abur aduc o stare generală de bine, de întinerire şi de relaxare, cât şi un ajutor în obţinerea unui ten curat, hidratat corespunzător.

Pentru a avea o sauna uscata de buna calitate si in timp scurt, asteptam sa luati legatura cu noi prin telefon sau completand formularul de mai jos.

CONTACTEAZA-NE PENTRU DETALII