Construire sauna uscată

Sauna uscată, cunoscută şi ca sauna finlandeză, este definită de o încăpere construită din lemn, cu aer fierbinte în interior. Temperatura aerului este cuprinsă între 70ᵒ şi 90ᵒ, iar umiditatea este de maxim 20% – de aici şi terminologia de saună uscată.

Saunele uscate sunt încăperi bine izolate, construite din lemn bine uscat şi nevopsit, cheia fiind alegerea unui lemn de bună calitate, cu cât mai puţine imperfecţiuni. Lemnul nu trebuie să fie vopsit pentru a nu emana vapori toxici la temperaturile înalte. Atât pereţii, cât şi banchetele sunt realizate din lemn, acest material fiind folosit datorită proprietăţilor sale de a menţine temperatura şi de a absorbi umiditatea, întocmai pentru a păstra un mediu ambiant ideal pentru o saună uscată. Tot pentru păstrarea umidităţii, fiecare saună are ventilaţie naturală sau mecanică.

Principiul de bază al unei saune presupune încălzirea unor pietre speciale, fie cu foc pe lemne – în stil tradiţional, fie cu sistem electric – în stil modern. Tot conform noilor tehnologii, pietrele pot fi înlocuite cu sistem cu panouri radiante infraroşu.

Beneficiile unei saune uscate:

  • În primul rând, căldura puternică ajută la detoxifiere şi purificare a organismului, întinerind şi regenerând astfel pielea.
  • Sauna uscată contribuie şi la îmbunătăţirea sistemului imunitar, la rezistenţa aparatului cardiovascular şi la accelerarea puterii de autovindecare a organismului.
  • Pentru că băile de căldură presupun şi relaxare, saunele uscate contribuie din plin la crearea unui echilibru între trup şi suflet, la reîncărcarea cu energie şi la inducerea unei stări de bine generale.
  • Băile de căldură sunt nelipsite în ritualurile de înfrumuseţare, pentru că ajută în procesul de slăbire atunci când sunt practicate cu regularitate.

Pentru a avea o sauna uscata de buna calitate si in timp scurt, asteptam sa luati legatura cu noi prin telefon sau completand formularul de mai jos.